KAYSERİ / MELİKGAZİ - Erhan-Ahmet İnci Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN 21.10.2022 TARİH VE 61622882  SAYILI YAZISI DOĞRULTUSUNDA MÜMKÜN PROJESİ(MÜFREDATTAN  MARİFETE KÜLTÜR NESLİ) PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ  OKULUMMUZ İÇ KISIM DUVARLARINA HAT ÇALIŞMALARI YAPTILAR. EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

#İYİ Kİ İMAM HATİPLİYİM#

#OKULUMU SEVİYORUM#

#MÜMKÜN(MÜFREDATTAN MARİFETE  KÜLTÜR NESLİ )PROJESİ#

Ara

Vakti kuşanmak projesi kapsamında okulumuzda birtakım faaliyetlerde bulunulmuştur.

Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan 4 büyük imamın hayat öyküleri sınıflarımızın kapılarına asılarak öğrencilerimizin farkındalık oluşturmaları sağlanmıştır.

Aynı şekilde meslek dersleri öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizle koordinasyon ve görevlendirme toplantıları yapılarak okul panolarımız çeşitli cami görselleri, çizimler ve bulmacalar ile süslenmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda da bu proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapılacaktır.

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün başlattığı "Hedef YKS 2023 Projesi" kapsamında okulumuzda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde yapılacak faaliyetleri planlamak, YKS öğrencilerinin başarı takiplerinin izlemek, değerlendirmek amacıyla okul idaresi ve Hedef 2023 koordinatörü başkanlığında her branştan öğretmenlerin bulunduğu  "Akademik Takip Komisyonu" oluşturulmuştur.

Ara

Lgs öğrencilerinin sınava daha iyi hazırlanmalarını sağlamak, motivasyonlarını arttırmak için okul psikolojik danışmanı Ayşe ALİŞAN SEVİK tarafından bir  grup oluşturuldu. Bu grup ile birlikte haftalık ders çalışma programı ve soru takip çizelgeleri hazırlandı. Okuduğun kitap ve kendine not kısımları eklendi. Oluşturulan grup ile her hafta toplanacak ve bu öğrencilere geribildirimler verilecektir.

Ara

Okul Psikolojik Danışmanı Ayşe ALİŞAN SEVİK tarafından 12.sınıflara dönük bilgilendirici YKS semineri gerçekleştirilmiştir. YKS hakkında merak soruları cevaplamıştır. Tyt ve Ayt konularının nelerden oluştuğunu soran öğrencilere konu dağılımı listeleri dağıtılmıştır.

Kas

8.Sınıflar için LGS'ye İlk Adım konulu sınıf rehberlik çalışması yapılmıştır. Çalışma sonrası LGS Hap Bilgilerini içeren broşür sınıfa dağıtılmıştır. Gönüllü öğrencilerden oluşan 10 kişilik bir grup oluşturulmuş haftalık çalışma programları oluşturulacak ve bunların soru takipleri kontrol edilecektir.

Kas

2022-2023 Eğitim öğretim yılı 1.Dönem Sınıf Veli Toplantısı yapılmıştır. Yeni Okul psikolojik danışmanımız Ayşe ALİŞAN SEVİK tarafından tüm sınıflara girilerek rehberlik servisi tanıtılmıştır. Yıl içinde öğrencilerle çalışılacak konular velilere sıralanmıştır. Velilerin çalışılmasını istedikleri konular not alınmıştır. Velilerin hangi durumlarda rehberlik servisi ile işbirliğine geçmeleri hakkında bilgi verilmiştir. Okul ve rehberlik servisi ile iletişimlerinin canlı tutulması konusunda ricada bulunulmuştur.

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 84. yıldönümü dolayısıyla okulumuzda 10 Kasım Anma Programı düzenlendi.

Kas

Erhan Ahmet İnci İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında futbol turnuvası yapıldı. Turnuvanın gerçekleşmesinde emeği olan Beden Eğitimi Öğretmeni Harun KAT'a ve futbolcu öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Öğrencilerimiz 5. Kayseri Kitap Fuarı'nı gezdi. Öğrencilerimizin katıldığı bu gezide kitap okuma sevgisi ve alışkanlıklarını geliştirmeyi amaçladık.

Mrt

Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesiyle "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nün 101.yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda kutlama programı düzenlendi.

Mrt

Okulumuzda 17/03/2022 perşembe günü Meslek Dersleri Kazanım Değerlendirme Sınavı yapılacak.

Mrt

Deprem Haftası ve 2022 Afet Tatbikat Yılı kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak 04/03/2022 Cuma günü okulumuzda " Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" gerçekleştirildi.

Mrt

Öğrencilerimize sınav deneyimi kazandırmak, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tespit etmek ve bunları giderebilmek amacıyla 8, 11 ve 12. sınıflarımıza deneme sınavları yapıldı.

Mrt

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığından gelen görevliler tarafından okulumuzda "112 Acil Sağlık Hizmetleri bilinçlendirme" eğitimi verildi.